Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (THE QUEEN, 2006) ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

>> 5/11/08


Την ταινία Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (THE QUEEN, 2006) δίνει την Κυριακή ο Ελεύθερος Τύπος. Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου γιά την Έλεν Μίρεν. Σκηνοθετεί ο Στίβεν Φρίαρς και παίζουν ακόμη οι Μάικλ Σιν και Τζέιμς Κρόμγουελ.

Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997: τα νέα του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χτυπούν το Λονδίνο σαν κεραυνός εν αιθρία. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται: η θλιμμένη πριγκίπισσα δεν υπάρχει πια! Το παλάτι, σοκαρισμένο από το άνευ προηγουμένου μέγεθος του εθνικού πένθους, έρχεται σε επαφή με την κυβέρνηση για την διαχείριση της κατάστασης.

Ο νεοεκλεγείς Τόνι Μπλερ επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή.

Η ταινία παρουσιάζει τις έντονες αυτές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτοντας τους λεπτούς, υπόγειους χειρισμούς των δύο πιο ισχυρών ανθρώπων της Μ. Βρετανίας. Μία οικογένεια σε κρίση... και η προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της και να ανακτήσει τη λαϊκή εκτίμηση στον απόηχο μίας τραγικής απώλειας.

Εκπληκτική ερμηνεία από την Έλεν Μίρεν στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η ταινία είχε δωθεί πριν λίγο καιρό από το ΒΗΜΑ.

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP