"Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ" ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΤΣΕΖΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

>> 23/11/08


Ο ΠΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ (THE DEPARTED, 2006 ) την επόμενη Κυριακή με το Πρώτο Θέμα

O Ρίκι Κόρτιγκαν (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) είναι ένας νεοσύλλεκτος μπάτσος που μεγάλωσε μέσα στο έγκλημα. Αυτό τον κάνει να είναι ο κατάλληλος πληροφοριοδότης της αστυνομίας για να παρακολουθήσει από τα μέσα τη μαφιόζικη οργάνωση του Φρανκ Κοστέλο (Τζακ Νίκολσον).

Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κοστέλο και να βοηθήσει τους ανωτέρους του (Μαρκ Γουόλμπεργκ και Μάρτιν Σιν) να συλλάβουν τον αρχιμαφιόζο. Εν τω μεταξύ ο αξιωματικός της ΕΜΕ, Κόλιν Σάλιβαν (Ματ Ντέιμον) έχει την εμπιστοσύνη όλων. Κανείς όμως δεν ξέρει ότι είναι ο πληροφοριοδότης του Κοστέλο.

Βασισμένο πάνω στο σενάριο μιάς ασιατικής επιτυχίας (Infernal Affairs, 2002) και επιστροφή στις εισπρακτικές επιτυχίες γιά τον Σκορτσέζε ξανά μετά από καιρό (Ακρωτήρι του Φόβου).

Τέσσερα Όσκαρ, καλύτερης ταινίας 2007, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου και μοντάζ μιάς ταινίας που αγκάλιασε το κοινό αλλά δεν αντιμετωπίστηκε και πολύ θετικά από τους κριτικούς. (Να το πούμε πιο σωστά, δεν αποθεώθηκε).

Λίγη σημασία έχει όμως η γνώμη των κριτικών όταν ο κόσμος είναι αυτός που αγοράζει το εισιτήριο γιά την αίθουσα, η ταινία ήταν 15η σε εισπράξεις το 2006 και κατέχει τη θέση 46 ανάμεσα στις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών όπως τις ψηφίζουν οι χρήστες του imdb.com.

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP