Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ (THE GREAT ESCAPE, 1963) ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

>> 26/10/08


Ένα βιβλίο του Paul Brickhill που περιγράφει ένα πραγματικό γεγονός (το οποίο έζησε και ο ίδιος) που συνέβη κατά τη διάρκεια του ΒΑ Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται η αφορμή για τη δημιουργία μιας από τις πιο κλασσικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Βρισκόμαστε στο 1943, στο Luft North, ένα στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας που είχε κατασκευαστεί από τους Γερμανούς για να περιορίσει ακόμα και τους πιο ειδικούς επί των αποδράσεων κρατουμένους. Καθώς η Luftwaffe συγκέντρωνε όλους τους γνωστούς "καλλιτέχνες" αποδράσεων στο στρατόπεδο, επόμενο ήταν το αποτέλεσμα να είναι μία άνευ προηγουμένου απόπειρα απόδρασης στις 24 Μαρτίου του 1944, σχεδιασμένη εκπληκτικά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Η ταινία έχει ένα από τα καλύτερα cast που έχουν εμφανιστεί σε ταινία και όλοι οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους δημιουργώντας μερικές σκηνές που αντέχουν στο χρόνο. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής όπως ο Steve McQueen, ο James Garner, ο Richard Attenborough, o James Coburn και ο νεαρός τότε Charles Bronson είναι ένα δείγμα από το cast της ταινίας, ενώ το εκπληκτικό και κλασσικό πλέον soundtrack υπογράφει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, ο Elmer Bernstein.

Την επόμενη Κυριακή μαζί με το ΕΘΝΟΣ

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP