"CHICAGO" ΚΑΙ "ABOUT SCHMIDT" ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

>> 31/10/08

Δύο πολλές καλές ταινίες, που όμως έχουν δωθεί αρκετές φορές από άλλες εφημερίδες, δίνει αύριο η ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Σαββάτου.

Η μία το μιούζικαλ CHICAGO (2002) που απέσπασε 6 Όσκαρ το 2003.

Βρισκόμαστε στο Σικάγο του 1929. Η Ρόξι Χαρ, μια επιφανειακά αφελή χορεύτρια ονειρεύεται να κάνει εντυπωσιακή καριέρα στο χορό και το τραγούδι, ξεφεύγοντας από την άχρωμη ζωή της. Η μεγαλύτερη ευχή της Ρόξι είναι να ακολουθήσει τα χρυσά βήματα της καριέρας μιας μεγάλης ντίβας του βαριετέ, της Βέλμα Κέλι. Η Ρόξι πραγματοποιεί την ευχή της όταν ακολουθεί λάθος βήματα στη ζωή της και αμφότερες, τόσο η καθιερωμένη σταρ όσο κι η ανερχόμενη στάρλετ, καταλήγουν στη φυλακή με διαφορετικές κατηγορίες για φόνο η κάθε μια.

Σκηνοθετεί ο Ρομπ Μάρσαλ και παίζουν οι Ρίτσαρντ Γκιρ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρενέ Ζελβέγκερ.

Η δεύτερη το "ABOUT SCHMIDT" και αυτή ταινία του 2002 που είχε προταθεί γιά δύο Όσκαρ το 2003 (πρώτου ρόλου γιά τον Τζακ Νίκολσον και δεύτερου γιά την Κάθυ Μπέιτς).

Στην κοινωνική αυτή κομεντί παρακολουθούμε τον Γουόρεν Σμιντ να ζει μια ζωή μέσα στον κομφορμισμό και στη ρουτίνα. Σε ηλικία 66 ετών βγαίνει στη σύνταξη μετά από χρόνια εργασίας σε ασφαλιστική εταιρία και ανακαλύπτει ότι όλη του ή ζωή ήταν μια αυταπάτη. Βλέποντας μια διαφήμιση στην τηλεόραση γίνεται ο θετός γονιός ενός εξάχρονου από την Τανζανία στέλνοντάς του χρήματα και γράμματα στα οποία γράφει αυτά που ήθελε να πει τόσα χρόνια. Ξαφνικά η πεθαίνει η γυναίκα του Έλενα και μένει μόνος του. Μπαίνει στο τροχόσπιτό του και οδεύει προς το Ντένβερ με σκοπό να αποτρέψει τον επικείμενο γάμο της μοναχοκόρης του.

Σκηνοθετεί ο Αλεξάντερ Πέιν (ελληνικής καταγωγής) και παίζουν οι Τζακ Νίκολσον, Χόουπ Ντέιβις, Κάθι Μπέιτς.

Αν δεν υπάρχουν στην ταινιοθήκη σας μην τις χάσετε.

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP